woensdag 18 september 2013

bitterballen

Als vegetariër is het niet altijd gemakkelijk om uit eten te gaan. Al leven we ver in de 21e eeuw, er zijn restaurants die niet verder komen dan een salade geitenkaas en vegetarische pasta. Niet echt veel keuze. Als je dan een paar restaurants achter elkaar treft met alleen deze keuze, is de verleiding erg groot om thuis maar iets in elkaar te draaien.

Tijdens onze vakantie in Zeeuws Vlaanderen was uit eten gaan een echte uitdaging. We hebben gekeken bij vijf strandtenten en overal kwam men niet verder dan de bovengenoemde gerechten. Om te snacken kom je niet verder dan blokjes kaas of een portie kaassoufflés.
Bij strandtent Moyo, Cadzand-Bad, leek het wederom niets te worden. Hier was de keuze een portie kaas of vegetarische bitterballen. Dit laatste klonk het minst aantrekkelijk, maar zagen we als een uitdaging. We hadden al plezier over het feit dat ze waarschijnlijk erg walgelijk waren. Veel vegetarische gerechten genoemd naar echt vlees zijn echt te smerig voor woorden. Wel eens een vegaworst of een vegetarische gordon blue geproefd? Vast uitgevonden door vleeseters die dit nog nooit hebben gegeten.

Daar kwamen ze. Een portie van 6 verschillend gekleurde balletjes, met een kaartje erbij. Op dit kaartje stonden de balletjes afgebeeld met daarbij de namen van de desbetreffende ballen en de ingrediënten. Popeye, groenbruin, spinazie met gorgonzola, Torri Jappi, gespikkeld, Japanse teriyakki met gember en mango of de gele Baltibal, Pakistaanse curry met tomaat, gember en lenteui, ze waren allemaal lekker. En dan heb ik het nog niet over de witte Coco Thai, rode Chili Mexx en de bruine Baladin. We waren meer dan blij verrast. Het kan dus wel!
Het is een reden om terug naar Cadzand te gaan. Ik krijg nu al trek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten