woensdag 25 september 2013

integratie 2

Er was een burenfeest opkomst. Samen met Jacco zou ik dit organiseren, gewoon, gratis, voor niets. We wilden onze overburen leren kennen, nadat er twee waren overleden in de winter van 2000. “De volgende kennen we”, zeiden we tegen elkaar, hopend dat er nooit meer één zou volgen.

Het feest had wat voeten in aarde. De wijk bestond zo’n jaar of tien en er was wat onverwerkt oud zeer. De kloof zat tussen de koopwoningen versus de huurwoningen. Wat er precies gebeurd was, geen idee, maar veel bewoners van de huurwoningen wilden niet meedoen met een feest georganiseerd door de koopwoningen. We hebben heel wat charme in de strijd moeten gooien om duidelijk te maken dat wij Jacco en Koen zijn en er pas een jaar woonden.
We namen wel wat risico. We betaalden alles uit eigen zak, maar vooral Jacco had connecties. Tevens zouden we proberen het geld terug te verdienen middels een rad van fortuin. Alles geregeld. Nu nog muziek, bij voorkeur levend.
Gelukkig was een maand voor het burenfeest een andere buurman jarig, en na wat aandringen en biertjes ging Jacco zijn gitaar rond middernacht halen. En daar kwamen de liedjes van Anneke Grohnloh, Ronnie Tober, Rob de Nijs, Johnny Jordaan etcetera. Heerlijk gezongen. Er werd een duo geboren.
Nu nog een naam. Tja, ook daarvoor is het best handig om wat biertjes te drinken, zodat de naam simpel blijft. Velen hebben nooit begrepen waar de naam De KOOS vandaan komt. Eigenlijk best simpel. KOen en JacCO. Als je dit samen voegt heb je KOCO. Je kan er ook twee KO’s van maken. Voila De KOOS. Eigenlijk is alles in het leven simpel, zelfs een naam.
De sitenaam is www.dramantisch.nl Driemaal raden waar deze naam vandaan komt, met dank aan de jarige buurman. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten