donderdag 14 november 2013

simpel

Toen we tien jaar geleden over de Ramblas in Barcelona liepen, was er een standbeeldenact die ons niet los liet. Eenmaal in Amersfoort en de foto’s bekijkend kwamen Lydia en ik tot de conclusie dat we hier iets mee moesten gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan. We gingen er eens rustig voor zitten en onze animatieact kreeg een vorm. Een standbeeldenact leek ons te beperkt. Zo lang kan ik niet stil staan, dus het werd een wandelact. Op de lapjesmarkt te Utrecht werden diverse roze stoffen verzameld en wij aan de slag. Samen hebben we heel wat avonden zitten uitproberen en ontwerpen tot het resultaat daar was.
We besloten het simpel te houden. We zouden in ons nieuwe kostuum gaan rondlopen en alleen maar belletjes blazen. Gewoon zeepbellen. Geen grote of bijzondere vormen. Gewoon de huis-tuin-en-keuken belletjes die we aan kinderen geven zodra ze kunnen lopen en blazen. Onze vuurdoop was met Koninginnedag. We besloten verkleed en al bellenblazend te gaan wandelen.  Konden we meteen kijken wat de effecten waren. Kinderen tot twaalf jaar vonden ons fantastisch. Ze wilden allemaal op de foto en soms bliezen ze vrolijk met ons mee. De ouders met kleine kinderen en ouderen waren ook enthousiast. Velen riepen, nadat ze in de bellen waren gezet “dankjewel” en waren verbaasd door het effect van zoveel eenvoud. Eigenlijk waren we dat zelf ook. Het plaatje is gewoon mooi, dat is alles. Iedereen wordt er blij van.
Inmiddels worden we zo’n tien keer per jaar ingehuurd. Voor ons heerlijk rustgevend, voor anderen betoverend. Om het eenvoudig te houden is onze artiesten naam eenvoudig gebleven: Belle en Blaas. Het leven is zo simpel en geluk zit in een klein hoekje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten