donderdag 6 juni 2013

zomerverbod

Rokjesdag is de dag waarop een groot deel van de Nederlandse vrouwen voor het eerst in het jaar zomerse kleding zoals een korte rok zou dragen (op blote benen - geen panty's en dergelijke), doorgaans midden april.” (wikepedia)
Rokjesdag bestaat al lang, maar is in Nederland bekend geworden door Martin Bril. Rokjesdag viel dit jaar erg laat, in de eerste week van juni. Vrouwen en mannen lopen/flaneren er zomers uitgedost bij. Een aantal heeft zich al meteen aangepast aan de laatste mode en laat deze trots zien, soms met nog wel erg bleke benen er onder, maar die trekken in de loop van de dagen wel bij. Anderen hebben snel wat uit de kast getrokken, nu het kan maar gauw iets zomers aan en ook daar zie je enkele melkflessen nog erg wit afsteken.
Hoe doen die mensen dat toch die na een lange winter wel gewoon bruine benen hebben?
Het zijn de favoriete dagen voor mensen zoals ik, die voor de hobby op het terras zitten en een beetje rondkijken naar alles wat er om je heen beweegt. Relaxed je tijd verdoen met het bekijken en bekritiseren van de medemens. Ai! Dat broekje is wel erg kort. Au! Met zo n vetrol zou ik dat strakke shirt niet aan doen. Nee dat bouwvakkerdecolleté, dat kan echt niet. Wauw! Die heeft lef, je moet maar durven. Sommigen zouden eigenlijk een zomerverbod moeten krijgen! Nu ik eens wat kritischer naar mezelf kijk,denk ik die Teva’s zijn toch ook wel heel erg Schell, en dat oude afgewassen Hawaï bloesje kan je niet eens meer retro noemen, laat staan die korte broek, waarvan je dacht dat de verfvlekken eruit waren gewassen.
Tja, wie lacht niet die de mens beziet! 

1 opmerking:

  1. Hi,
    Ik dacht gisteren met je naaktslak dat je al aardig aan het doorslaan was, maar gelukkig heb je vandaag een mooie zelfreflectie...

    Goed idee trouwens een terrasje pakken.

    BeantwoordenVerwijderen