dinsdag 29 oktober 2013

blauw

De geboorte van Fee ging niet geheel vanzelf. Iedereen riep dat dit vast een gemakkelijke bevalling zou worden. Het was namelijk de tweede en die van Jip was er één volgens het boekje, een rustige thuisbevalling zonder kleerscheuren. Lydia was er wat minder zeker van en helaas ze kreeg gelijk.
Nadat Fee zich maar niet wilde aankondigen werd ze door middel van medicijnen opgewerkt in het ziekenhuis, tweeënhalve week te laat. Infuus erin en afwachten maar. Ons romantische plaatje van een wederom thuisbevalling was al door middel geschoten, maar ach, we zouden die middag vast op tijd weer thuis zijn. Eitje. De champagne namen we maar niet mee.
Het kind wilde ondanks alles niet komen. De weeën werden heftiger, de ontsluiting bleef op zich wachten. Toch maar pijnmedicatie. Lydia kreeg het zwaarder en zwaarder en er kwam maar niets, totdat eindelijk de stroomversnelling op gang kwam. Verloskundige in de startblokken, het kind werd zichtbaar, kopje eruit en klem! Geen beweging meer in te krijgen. Alarmknoppen gedrukt, komen loopt vol met ginecoloog, kinderarts, verpleegkundigen,couveuse. Ze trekken aan het hoofd (het lijkt wel of ze in tweeën wordt getrokken) draaien wat en het kind is eruit. Blauw, kind wordt in te kleine couveuse afgevoerd naar de baby afdeling, waar ze aan allerlei apparaten wordt gebonden. Ze moet enkele dagen ter observatie blijven.
De dag erna ga ik met Jip kijken, voordat ik ze naar de crèche breng. Op de crèche vraagt iedereen naar de mooie rose baby. Nou zegt Jip: Er is niets aan. Ze is blauw en ligt vastgebonden in een glazen kooitje. Ze geeft me een kus en gaat lekker spelen. 
Ik maakte mij nog vele zorgen over Fee, maar dat is achteraf niet nodig, die redt zich wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten