woensdag 9 oktober 2013

vera 2

Als je echt helemaal niet te doen hebt ga je de wc behangen. Dit plan lag er al een hele poos, maar ja dan moet het nog gebeuren. We waren niet voor niets vorige maand naar Priem in Gent (http://koenschellekens.blogspot.com/2013/09/priem.html) geweest. Overigens schrik niet, de onderste meter van de muren bestaat gewoon uit tegels, dit i.v.m. misplassen. Ons toilet was verder witkleurig met vele familiefoto’s en een stapel naslagwerken. Mijn hele leven staat in het toilet, vanaf de maakdatum. Dit is bijna een meter boeken die “het aanzien van” heten en inmiddels compleet is van 1962 tot en met heden. Tevens hangen er trouwfoto’s van mijn ouders en schoonouders, diverse familieportretten vanaf de jaren tachtig tot nu, een verjaardagkalender en nog een paar bijzondere foto’s waar we tot nu toe nog geen afstand van konden doen.

Het toilet uitruimen was al een hele klus. Daarna het behang op de muur. Uiteraard goed op de patronen letten en vooral strak strijken. Dat valt nog tegen in zo’n kleine ruimte. Het is al moeilijk om fatsoenlijk een ladder in ’t toilet te zetten.
Na anderhalf uur ben ik klaar. Het gehele toilet is bedekt met gele, oranje, witte en roze bloemen. Als het een geurbehang was denk ik dat het van door de grote bloemenzee was gaan stinken.
Bijna gesloopt maar voldaan begin ik met inruimen. Alles? Er moet wel geschift worden want anders zien we ’t behang niet meer. Dit is nog moeilijk. Wat mag wel terug en wat niet. Een aantal foto’s en hebbedingetjes redden het niet. Een aantal familiefoto’s verhuisd na jaren naar boven. Diverse gedichtenbundels gaan naar de zolder. En Vera (http://koenschellekens.blogspot.com/2013/06/vera.html) , tja daar nemen we  afscheid van.
Dag Vera!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten