maandag 16 december 2013

gevonden vliegtuigen

Bij iedereen op het werk loopt vast iemand rond waar je geen idee van hebt wat die doet. De persoon is druk met wat netwerken, kletst met iedereen, ziet er druk uit en heeft altijd papieren in zijn handen en is heel druk met het drukken van de snor. Als je bedenkt dat hem nodig hebt blijkt deze of op een andere locatie te zitten, of net ergens op cursus te zijn. Heel af en toe is er een zichtbaar (half) resultaat het zichtbaar, maar dan moet je dit wel willen zien.

Bij mijn vorige baan was deze man een teamleider, die niet gelukkig was met zijn functioneren. De baan paste niet bij hem, dus nam hij ontslag voor de functie, niet van de organisatie Deze had, volgens hem, zijn expertise nog hard nodig. Ik denk dat dit een gouden zet was. De organisatie heeft hem nodig gehad. In de tien jaar die volgden voordat hij met pensioen ging, kwamen en gingen er vele teamleiders de organisatie in en uit. Hij bleef gewoon op zijn nieuwe plek. Ik neem aan dat hij goed gewaardeerd werd, anders had hij het niet zo lang volgehouden.
Wij collega’s waardeerden zijn werk ook erg goed. We noemden hem chef gevonden vliegtuigen. In al die jaren zijn we er niet één op het werk tegen gekomen. Sterker nog, hij had het zo druk dat er  een assistent bij kwam. Deze werd chef lege dozen genoemd. Ook hij deed zijn werk. Misschien wel iets te goed want na drie kwart jaar werd chef lege dozen wegbezuinigd.  Chef gevonden vliegtuigen bleef en had zijn werk supergoed voorbereid. Er zijn, in de twee jaar dat hij met pensioen is, nog steeds geen gevonden vliegtuigen aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten