woensdag 18 december 2013

wijnvoorraad

Pa had een heerlijke fles wijn ontdekt in Italië. Een rode wijn in een bijzondere fles. Er zat een soort deuk in de fles. Hij was er erg gecharmeerd van. Wij ook. Behalve dat de wijn lekker was, zag het er ook nog leuk uit. De verhouding kwaliteit prijs was goed, hij had wat financiële middelen over, dus er werd een plannetje gesmeed. Ik heb geen idee hoeveel flessen hij destijds heeft besteld, maar in mijn herinnering waren het er vijfhonderd. 

Zo konden we maanden/ jaren voort. De wijn werd achter “het voorraadgordijn” gestapeld op de zolder achter een logeerbed. Enigszins uit het zicht, maar toch gemakkelijk pakbaar. Je moet het jezelf niet al te moeilijk maken. De wijn werd niet door iedereen met goedkeuring goedgekeurd. De echte wijnliefhebber vond het slechts een slobberwijn, dus regelmatig werd er nog “echte” wijn gekocht. Pa dacht hierdoor dat zijn voorraad onuitputtelijk was. Regelmatig vroeg hij aan ons: “Wie wil er een fles wijn boven pakken.”zodat deze hardwerkende man niet naar de zolder hoefde te lopen. Niemand vond dit erg om te doen, het was voor het goede doel.

Dit ging tamelijk lang goed. Echter. Al die vele pubers en studenten in huis hadden natuurlijk vele feestjes. Nu was bij ons thuis de regel dat je voor feestjes je eigen cadeautjes regelde. Naarmate de winter vorderde werd de wijnvoorraad steeds kleiner. Tijdens de eindexamenperiode (en de dito feesten) was er bijna geen wijn meer te vinden. Deze heeft niemand durven meenemen. Ik heb geen idee wie hem het slechte nieuws heeft mogen brengen. Ik in ieder gaval niet.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten